Henne Kirkeby Kro

Johannes Larsen frokost 2021


I 2021 gentager vi vore Johannes Larsen frokost-arrangementer på Henne Kirkeby Kro på nedenstående datoer:

Torsdag 20. maj 2021
Torsdag 10. juni 2021


Vi starter på Henne Kirkeby Kro, hvor vi mødes i kroens hovedbygning.

Kl. 12.00 – Introduktion ved Henne Kirkeby Kro.
Kl. 12.10 – Frokost med en Johannes Larsens inspireret menu.
Kl. 13.30 – Gåtur med kultur- & naturvejleder Merete Vigen
Kl. 16.00 – Kaffe med lidt sødt på kroen og måske en gåtur i haven.
Kl. 16:30 - Rundvisning i ”Jægerhuset”.

Pris kr. 840,- eksklusiv drikkevarer 
(bemærk: bindende tilmelding)


Frokosten 
Den sørger vor køkkenchef Paul Cunningham for, og han har ladet sig inspirere af Larsens livretter og sammensat en mindre frokostmenu med afsat i danske klassikere.
Bemærk venligst, at frokosten er ikke fra vores gængse frokostmenukort, men tilpasset dette særlige arrangement.

Turen
En vandretur med naturvejleder Merete Vigen til Filsø, hvor gæsterne får en fortælling om Johannes Larsens tilknytning til stedet og om søens historisk store natur- genopretningsprojekt. Turen er ca. 6 km lang. Vi kigger inden for i værelsesbygningen “Jægerhuset” tilegnet Johannes Larsen, der også lægger navn til den store suite.

I Johannes Larsens fodspor 
Henne Kirkeby Kro har siden 1790 ligget som nabo til kirken i den lille landsby Henne Kirkeby og som genbo til det naturskønne, lavvandede Filsø  I efteråret 1913 oplevede den kendte fuglemaler Johannes Larsen (1867-1961) for første gang Filsøs værdifulde naturområde, og i foråret 1914 indfandt kunstneren sig på Henne Kirkeby Kro på et 75 dages langt ophold bevæbnet til tænderne med pensler og lærred. Faktisk var det her ved Filsø, at Johannes Larsen for alvor gjorde fuglene til et hovedmotiv. Og her fandt han en rig motivverden til sine malerier. Mange af Larsens mest kendte fuglemalerier er netop malet ved Filsø. 

Johannes Larsen var i sit es i dette miljø, og blev en stilfærdig, men skattet æresgæst på Henne Kirkeby Kro, hvor Larsen herefter igennem 30 år indkvarterede sig på kroen hvert år på lange arbejdsophold og skildrede egnens naturherligheder 

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor fra Henne Kirkeby Kro til Filsø. Livet på Henne Kirkeby Kro under Johannes Larsens ophold var præget af livlig selskabelighed. Maleren spiste og boede på kroen sammen med stedets øvrige jægere, og skiftende kroværter sørgede for, at de fik en god forplejning. 

Naturvejleder Merete Vigen
Vores samarbejdspartner Merete Vigen arbejder som natur- & kulturformidler i det sydvestjyske, hvor hun arrangerer guidede ture og events for mange målgrupper, firmature, foreningsudflugter, runde fødselsdage, familietræf og meget andet. Merete er født og opvokset nær Filsø og lever nu af at formidle kendskabet til sit barndoms land. Især Filsø, klitplantagerne, klithederne, Vesterhavet og den vestjyske flora og fauna har fokus. Læs mere om Merete Vigen her

Tilmelding via
M: info@hennekirkebykro.dk
T: + 45 75 25 54 00
Bemærk, at tilmeldingen er bindende